Brusinkovo-povidlová pomazánka

22.04.2013 16:10

Kombinace která mě napadla úplně náhodou...a je náhodou hrozně dobrá!... :) Na fotce je tahle pomazánka na žitném kváskovém chlebu, který jsem zkoušela péct o víkendu...je to sice práce na dlouho ale výsledek za to rozhodně stojí. Návod na kváskový chléb přidám někdy příště.

 

Ingredience

  • povidla 
  • brusinkový kompot
  • smetana na šlehání

Postup

Povidla necháme trochu rozehřát-třeba v mirkovlnce. Ale jen tak aby byli měkčí a dali se lépe míchat.Přidáme brusinky a to v poměru 2:1 (povidla:brusinky) a přidáme trochu smetany. Smetanu dáme podle uvážení a jak hodně smetanový to chceme mít. Vše pořádně promícháme a pak dáme do sklenice na zavařování ( můžeme třeba použít umytou sklenici od zelí ) a až to vychladne tak uchováváme v lednici.

Doufám že vám bude chutnat :)