Kakaovo-tvarohová buchta

27.04.2013 18:38

 

Vpodstatě úplně jednoduchá buchta :) Rychlá a snadná. 

 

Ingredience

Korpus:

  • 300g hladké mouky
  • 120g tuku (Hera)
  • 100g cukru
  • 1 vejce
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 3 lžíce mléka
  • 2 lžíce kakaa (Holandské kakao - ne Nesquik a podobné sladká kakaa)

Tvaroh:

  • 750g tvarohu
  • citronová šťáva + kůra 
  • cukr
  • vanilkový cukr
  • rozinky

+ marmeláda na potření

 

Postup:

Nejprve si uděláme těsto. Smícháme tuk,cukr a vejce a umícháme společně. Pokud máte dobrý kuchyňský robot, můžete použít ten. Když máme smícháno, přidáme mouku s práškem do pečiva a doředíme 3 lžícemi mléka a přidáme 2 lžíce kakaa. Všechno pořádně prohněteme až nám vznikne tuhé a pevné těsto, které musíme rozválet na velikost plechu. Ten je nejlepší pokrýt pečícím papírem. Korpus máme hotový a teď začneme připravovat tvaroh. Vymačkáme si trochu citronové šťávy a také ostrouháme trochu kůry. Přidáme do tvarohu a osladíme. Dochucení tvarohu je na vás a vaší chuti - někdo má rád sladší a někdo zase kyselejší. Musíte ochutnávat a udělat si podle svého gusta ;) . Když už vám přijde akorát vychucený, přidáme rozinky, zase dle vaší chuti, nebo je tam nemusíte dávat vůbec. Když máme tvaroh hotový, ještě než ho dáme na hotové a rozválené těsto, pomažeme těsto tenkou vrstvou marmelády - je to hlavně z důvodu, že tvaroh je poměrně mokrý, takže by vám mohl protéct při pečení do korpusu. Když máme pomazáno marmeládou , navrch dáme tvaroh , můžeme ještě povrch posypat rozinkami a dáme péct. Pečeme na 170° přibližně 30 minut. Raději to po 20 minutách zkontrolujte a uvidíte jak se to vyvíjí.

Postup