Zeleninová polévka s červenou čočkou
Polévky jsou všeobecně výborné při hubnutí protože do sebe přijmete zároveň i hodně vody aniž o tom přemýšlíte....aspoň já si vždycky díky tomu přijdu neskutečně přecpaná aniž bych zkonzumovala nějak moc kalorií...takže ideální pro ty nenažranější :D
Ingredience
- červená čočka 30g = 442 KJ
- slepičí bujón = 112 KJ
- mrkev 80g = 142 KJ
- brambory 100g = 284 KJ
- cibule 50g = 86 KJ
- cizrna 30g = 163 KJ ( já používam tu v plechovce,protože mě nebaví když musim tu suchou nechat přes noc namáčet)
= 1229 KJ
Postup
Nejprve si všechno nakrájíme - já upřednostňuju velké kusy zeleniny v polívce takže krájím spíše na větší ale je to na vás.Odměříme si 30g červené čočky a cizrny.Přidáme bujón ( já dávám nejradši slepičí - přijde mi ta chuť nejlepší ) a zalijeme vodou. Tak nějak aby bylo všechno ponořené. Množství vody je na vás, podle toho jestli chcete mít polévku hustější nebo řidší a taky musíte počítat s tím, že se trochu při vaření odpaří.Dáme vařit a ze začátku musíme pohlídat aby se nám čočka nepřipálila dole, protože ona je taková potvora a usazuje se vespodu a pak se tam připálí. Ale stačí ze začátku zamíchat a až to začne bublat tak už to hlídat nemusíme,dáme na hrnec pokličku a necháme vařit. Trvá to tak 20 minutek maximálně. Jde jen o to aby byla mrkev a brambory měkké :)
Co se týče bujonu tak já používám tenhle:
- já jsem si docela navykla bujon používat i do normálních jídel, např. si dám čtvrtku téhle kostky k masu a podleju vodou a to maso pak má daleko lepší chuť ;)
Dobrou chuť